Om forestillingen

To aftener i september 2017 forvandles Randers’ gamle industrihavn til scene for en spektakulær totaloplevelse. Med avanceret lyd, lys og projektioner bliver havnens bygninger og vandet ramme for et musikdramatisk show ud over det sædvanlige. For 12.000 publikummer fra ind- og udland forenes arkitektur, dans og musik – Alle sanser for oplevelser af rum, visualitet og lyd inddrages og skaber en kunstbegivenhed, som ikke lader sig glemme.

Den international kendte, danske sangerinde ”Oh Land” indgår, sammen med flere hundrede medvirkende, i et magisk univers, som indrammer fortællingen om kærligheden mellem landet og vandet. Med ”Oh Land” i rollen som havets dronning, berettes oplandets mytiske historier om truende søvæsner fra havets dyb, mens pramdrageren stille vandrer gennem den hemmelighedsfulde dis. Randers Havn fyldes med nycirkusartister i åndeløs luftakrobatik, performere dansende gennem tusmørket og både i glidende dans over vandets mørke flade.

Det internationalt anerkendt engelske dansekompagni Motionhouse, der, med Kevin Finnan i spidsen, åbnede De Paralympiske Lege i London 2012, tager publikum med på en sansemættet og visuel rejse, mens visuelle drømmebilleder skabes af spanske multimediekunstnere fra Logela – samtidig med et 300 mands stort kor supplerer ”Oh Lands” melodiøse lydunivers.

WATERMUSIC er ét ud af 12 udvalgte fuldmåneprojekter i det officielle program til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og bliver Randers’ indtil dato største enkeltstående udendørs kulturbegivenhed.

Se Watermusic Eksperiment 2016: 

Animation af Watermusic 2017: