Om forestillingen

Med avanceret lyd og lys er bygninger og vandet på Randers Havn ramme for et musikdramatisk show ud over det sædvanlige. For 15.000 publikummer fra ind- og udland (incl. generalprøven den 1. september) forenes arkitektur, dans og musik. Alle sanser for oplevelser af rum, visualitet og lyd inddrages og skaber en kunstbegivenhed, som ikke lader sig glemme.

Den internationalt kendte, danske sangerinde ”Oh Land” indgår, sammen med flere hundrede medvirkende, i et magisk univers, som indrammer fortællingen om kærligheden mellem landet og vandet. Med ”Oh Land” i rollen som havets dronning, berettes oplandets mytiske historier om truende søvæsner fra havets dyb, mens pramdrageren stille vandrer gennem den hemmelighedsfulde dis. Randers Havn fyldes med nycirkus-artister i åndeløs luftakrobatik, performere dansende gennem tusmørket og både i glidende dans over vandets mørke flade.

Hent det trykte program i digital udgave

Det internationalt anerkendte engelske dansekompagni Motionhouse, der, med Kevin Finnan i spidsen, åbnede De Paralympiske Lege i London 2012, tager publikum med på en sansemættet og visuel rejse, mens visuelle drømmebilleder skabes af spanske multimediekunstnere fra Logela – samtidig med et 300 mands stort kor supplerer ”Oh Lands” melodiøse lydunivers.

WATERMUSIC er ét ud af 12 udvalgte fuldmåneprojekter i det officielle program til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Video fra premieren, den 2. september 2017 

Animation fra Logela til brug i Watermusic