Julegaveide: Watermusic som fotobog

Randers EgnsTeater har udgivet en flot fotobog om den spektakulære forestilling, der udspillede sig på Randers Havn over tre smukke sensommeraftener i september. Få et gensyn med magien bag en af de største begivenheder under Europæisk Kulturhovedstad 2017 - og kom med bag kulisserne i tiden op til premieren på Watermusic.

Fotobogen på 92 sider er en flot gengivelse af det smukke og storslåede show, der involverede en hel by i sin tilblivelse. 600 mennesker medvirkende som enten korsangere, statister, teknikere eller andre vigtige funktioner for at udvikle og afholde den store event. Desuden medvirkende professionelle kunstnere og produktionsfolk fra både ind- og udland - som det engelske dansekompagni Motionhouse, de spanske multimediedesignere Logela samt den danske sangerinde og komponist Oh Land.

"Vi fik lavet en international totalforestilling på dansk til stor begejstring for et stort publikum på 15.000 mennesker. Med fotobogen håber jeg, at medvirkende og publikum kan forlænge den fantastiske oplevelse. Og for de, der ikke nåede at få billetter, kan det blive en lille smagsprøve på, hvad de desværre ikke nåede at opleve," siger teaterleder Peter Westphael.

Bogen er lavet af grafisk designer Martin Helgren i samarbejde med fotograf Søren Pagter, der fik ideen til bogen.

"Med bogen vil vi gerne give et indtryk af udviklingen frem mod selve showet og vise det store engagement fra de mange medvirkende. Derudover vil jeg gerne, at man som læser kan genopleve det magiske show og forhåbentlig nærmest kan genkalde sig musikken og sangene," forklarer Søren Pagter.

Han har selv haft fornøjelsen af at være med bag kulisserne til nogle af de første prøver, ligesom han også har foreviget selve forestillingen. I alt rummer bogen 70 fotos som Søren Pagter med flere står bag,

"Da jeg så det flotte materiale, var jeg ikke i tvivl, det var så oplagt at forevige i en bog", fortæller Søren Pagter.

Hvor kan bogen købes

Fotobogen om Watermusic, der koster 249 kroner, kan passende benyttes som en ekstra julegave med kærlig hilsen fra Randers. Den kan købes lokalt i Randers hos Bog & Idé, Arnold Busck, XL Byg, Spar Nord, Jyske Bank, PM Kunst og VisitRanders. Derudover vil bogen også kunne købes online på randersegnsteater.dk

Om Watermusic

Watermusic er fortællingen om kærligheden mellem Havets Dronning og en ung pramdrager. Med lyd, lys, avancerede animationer, sang, dans og artisteri fortælles historien om, hvordan de mødes, slår sig ned på flodbredden og får en søn. Langsomt blomstrer et bysamfund op, hvor de har bygget rede. Men så kræver havet sin dronning tilbage, og det, som voksede frem, går til grunde i bølgerne. Heldigvis er livet ikke sådan at slå ned, og en ny by vokser frem, hvor den gamle forsvandt. Et myldrende, moderne liv, lige der hvor vandet møder landet.