Billetsalg til Watermusic

En af de største begivenheder under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 har åbnet for billetsalget.

20. marts 2017 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Publikum kan forvente en sansemættet og visuel rejse med flere hundrede medvirkende, når Watermusic, som et af de 12 fuldmåneprojekter under Europæisk Kulturhovedstad, folder sig ud på Randers Havn den 2. og 3. september. Handlingen er inspireret af historien om pramdragerne, der helt tilbage i 1700- og 1800-tallet fragtede varer via vandveje på Gudenåen.

Watermusic bliver instrueret af Kevin Finnan fra det internationalt anerkendte britiske dansekompagni Motionhouse. Han har været på Randers Stadsarkiv og på researchtur langs Gudenåen for at finde historiske spor om de hårdtarbejdende pramdragere og deres liv på vandet. 

”Randers er i sin udvikling tæt forbundet med floden og vådområderne. Jeg vil gerne skabe en forestilling, der bliver noget særligt for Randers, men som samtidig rummer en universel historie, ” fortæller Kevin Finnan, som tidligere blandt andet har koreograferet åbningsceremonien ved De Paralympiske Lege i London 2012. En erfaring han også får brug for i skabelsen af Watermusic, som får ikke mindre end 100 medvirkende statister.

Oh Land som Havets Dronning

Derudover medvirker hele 300 korsangere, der står klar til at synge med Oh Land. Den internationalt kendte danske sangerinde har selv komponeret korværket til Watermusic. Desuden får Oh Land rollen som Havets Dronning, der forelsker sig i en af pramdragerne. Sammen skaber de en smuk by visualiseret i forestillingen gennem animeret film og danseoptrin. 

”Det er en forestilling, man som musiker kun kan drømme om at medvirke i. Det er et spændende univers, der skal udtrykke kærligheden mellem land og vand. Det lægger derfor op til at kombinere stilarter på en ny måde, ” fortæller Oh Land alias Nanna Øland Fabricius, som netop er ved at skrive og indspille musik til forestillingen hjemme i sit studie.

Musikken får på en gang en del af det kendte Oh Land DNA med toner fra elektropoppen, samtidig med at hun tilfører en række nye elementer og stilarter, der vil overraske enhver Oh Land-fan.

Oplevelse med store følelser

Watermusic bliver produceret af Randers EgnsTeater. Herfra lover teaterleder Peter Westphael, at det bliver en drømmende forestilling med lys og lyd, der kommer til at spille på de store følelser.

”Vi vil lave en forestilling helt ud over det sædvanlige, der udspiller sig, når mørket har sænket sig på september-himlen.  Det bliver et sanseindtryk, der sætter følelserne i spil. Watermusic er samtidig en historie fra Randers med internationalt udsyn, der bliver samlet stykke for stykke i et samarbejde med vores kreative og dygtige samarbejdspartnere, ” udtaler Peter Westphael.

Køb af billetter

En almindelig billet koster 140 kroner, excl. gebyr. Derudover kan studerende og unge under 25 købe en billet til 70 kroner, excl. gebyr. Der er sat 6.000 billetter i salg til hver af de to forestillinger den 2. og 3. september 2017. Forestillingens varighed er 40-45 min.

Du kan følge forberedelserne frem mod premieren på www.facebook.com/watermusicranders

Watermusic er støttet af: Fonden Aarhus 2017, A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Statens Kunstfond, Fonden Harmonien, Østjysk Vækstbånd, Randers Kommunes Eventpulje & Urban Lab. 

Øvrige sponsorer